Foto
Prowise, een handige tool om je lessen online te ontwerpen. Prowise is een programma met verschillende mogelijkheden. Je kan er bestaande lessen mee openen, zelf lessen ontwerpen en er staan allerlei algemene tools op zoals een verjaardagstaart, een zelfstandig werken klok en een weegschaal. 

Prowise kan gebruikt worden in elk leerjaar, het is een programma dat per school moet worden aangeschaft. De kosten bedragen tussen de 300 en 400 euro, dit is niet afhankelijk van het leerlingenaantal. 

Het grootste voordeel voor studenten is dat het programma webbased is. Je kan thuis je les ontwerpen, in de cloud zetten en op je stageschool weer openen. Geen gedoe meer met 's ochtends snel alles in de computer zetten! Gewoon in je luie stoel maken en 's ochtends even openen. Nog een voordeel voor studenten, voor ons is het gratis!

Naast de 'gewone' Prowise Presenter, bestaat er tegenwoordig ook ProConnect. Het is een interactieve vorm van onderwijzen. Je stelt bijvoorbeeld een meerkeuze vraag op het bord en de kinderen antwoorden. Het nadeel hiervan is dat de school een WIFI netwerk nodig heeft en voor ieder kind een device beschikbaar moet hebben. Maar dat is toch ook waar de toekomst ons heen brengt?

In het filmpje hieronder zie je de mogelijkheden van ProConnect. 


Prowise is een programma dat ik zeker wil blijven gebruiken. Het is handig, makkelijk in gebruik en je hebt er alleen internet en een account voor nodig. ProConnect is het voorbeeld van meegaan met de toekomst, iets waar Prowise duidelijk mee bezig is. Prowise staat daarom bij mij hoog in het aanzien!
Stefan van Beurden
3/13/2013

Hoi Ilona,
Je tweede tool heb je helder beschreven. Je beschrijft de meerwaarde voor de student. Wat is de meerwaarde voor het kind?
Is er nog andere software waar je ongeveer dezelfde mogelijkheden mee hebt?

Ga zo door met bloggen!

ReplyLeave a Reply.